Terrina truskawkowo-jagodowa

Kochani, dzisiaj moje dziecko zaczyna przedszkolne wakacje 馃檪 a co za tym idzie ca艂y m贸j czas b臋d臋 sp臋dza膰 razem z nim 馃檪 Oczywi艣cie nadal b臋d臋 si臋 dzieli膰 z Wami przepisami, ale nie tak cz臋sto, jak do tej pory. Zostawiam Was z cudownym typowo letnim deserem, m贸j syn uwielbia galaretki, wi臋c na pewno b臋dzie zachwycony.

4 galaretki winogronowe, przezroczyste
1/2 szkl. truskawek
1/2 szkl. jag贸d
1/2 szkl. malin
gar艣膰 listk贸w mi臋ty
1 艂y偶ka soku malinowego
600 ml wody wrz膮cej wody
Wszystkie galaretki rozpuszczamy w gor膮cej wodzie i odstawiamy do czasu, kiedy zacznie t臋偶e膰. W mi臋dzyczasie przygotowujemy owoce. Truskawki kroimy na plasterki, maliny i jagody zostawiamy w ca艂o艣ci. Keks贸wk臋 10 x 24 wyk艂adamy foli膮 spo偶ywcz膮. Do galaretki dodajemy sok malinowy, mieszamy i po艂ow臋 przelewamy do formy. Nast臋pnie zatapiamy po艂ow臋 owoc贸w wraz z listkami mi臋ty. Dok艂adamy pozosta艂膮 cz臋艣膰 i reszt臋 owoc贸w. Wk艂adamy do lod贸wki na 2 godziny. Smacznego.

1 Komentarz

  1. Wygl膮da艂o jak naprawd臋 zaawansowane ciasto na zimno, a to po prostu galaretki z owocami i sokiem? 馃檪 Tym lepiej, bo do pieczenia mam dwie lewe r臋ce, a to wiem, 偶e mi wyjdzie 馃榾

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *