Zupa z fasolki szparagowej

Z racji tego, że młody człowiek ma przerwę przedszkolną gotuje przeróżne zupy. Przeważnie codziennie inną, w miarę kolorową i bogatą w warzywa. Moja dzisiejsza zupa powstała z dwóch rodzajów fasolki szparagowej, żółtej i zielonej. Polecam 🙂300g piersi z kurczaka
300g fasolki szparagowej żółta/zielona
1 marchew
1/2 pietruszki
3 ziemniaki
2 ziela angielskie
1 liść laurowy
5 ziaren pieprzu czarnego
sól
pieprz
1,5 litra wody
Mięso myjemy zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy szumowiny. Teraz dodajemy liść i ziele, pieprz i sól. Gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy przygotowane warzywa, marchew pokrojoną w talarki, pietruszkę w półtalarki i fasolkę pociętą co najmniej 3 części oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości fasolki. Doprawiamy do smaku. Na końcu posypujemy natką pietruszki. Wyszła naprawdę pyszna zupa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *