Zupa z czerwonej soczewicy

Zup臋 podano. Rewelacyjna zupa z czerwonej soczewicy. Pyszna, bardzo aromatyczna. Znikn臋艂a w okamgnieniu. To b臋dzie nasz ulubiona zupa 馃檪 W ocenie m臋偶a, mi贸d w g臋bie !5 skrzyde艂ek z kurczaka
2 litry wody
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
1 ma艂y por
cebula opalona
2 ziela angielskie
1 li艣膰 laurowy
10 ziaren pieprzu
s贸l
4 艣rednie ziemniaki
100g czerwonej soczewicy
1/8 艂y偶eczki ostrej papryki
1/2 艂y偶eczki majeranku
1/2 艂y偶eczki oregano
1/2 艂y偶eczki tymianku
4 艂y偶ki koncentratu pomidorowego
Skrzyde艂ka myjemy zalewamy wod膮 i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy szumowin臋 i dodajemy obrane warzywa / marchew, pietruszk臋, selera i pora oraz podpalon膮 cebul臋 /oraz ziele, pieprz, li艣膰 i s贸l. Gotujemy oko艂o 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy skrzyde艂ka i warzywa a dodajemy pokrojone w kostk臋 ziemniaki / obrane/ oraz wyp艂ukan膮 soczewic臋, gotujemy do mi臋kko艣ci ziemniak贸w. W trakcie dodajemy majeranek, oregano, tymianek i papryk臋. W mi臋dzyczasie skrzyde艂ka pozbawiamy ko艣ci a warzywa / 1 marchew, kawa艂ek pietruszki i selera / 艣cieramy na tarce. Nast臋pnie wszystko dok艂adamy do gotuj膮cej si臋 zupy. Na ko艅cu dodajemy koncentrat, doprawiamy sol膮 i pieprzem. Koniecznie wypr贸bujcie ten przepis. Jest pysznie, bardzo bardzo pysznie.

 

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *