Zupa z ciecierzycy, boczku i kiełbasy

Zupa z ciecierzycy, boczku i kiełbasy, po prostu niebo w gębie. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Aromatyczna, rozgrzewająca, a do tego wciągająca ! Pycha1,5 wywaru warzywnego
200g boczku wędzonego
200g dobrej jakościowo kiełbasy
1 cebula
1 puszka ciecierzycy konserwowej
3 ziemniaki
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Kiełbasę kroimy w talarki i półtalarki, boczek w kostkę. Na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, smażymy boczek, następnie dodajemy kiełbasę. Po zrumienieniu dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i posiekany czosnek. Całość podsmażamy i dodajemy do gotującego się wywaru warzywnego. Kolejnym krokiem jest dodanie odlanej ciecierzycy i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Zupę gotujemy do miękkości kartofli. Dodajemy koncentrat, doprawiamy przyprawami. Gotowe.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *