Zupa pieczarkowa

Lubicie pieczarki ? a zupę pieczarkową ? My bardzo bardzo. I właśnie taka jest moja propozycja na dziś ! Zupa pieczarkowa.1,5 litra wywaru – mięsny/warzywny
250g pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
1 łyżka śmietany 18%
sól
pieprz
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki,  / 2 sztuki zostawiamy w całości /. Pokrojone pieczrki smażymy na rozgrzanym maśle. Po odparowaniu wody dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do zeszklenia cebuli. Przekładamy do garnka i zalewamy wywarem. Następnie 2 pozostałe pieczarki ścieramy na tarce na małych oczkach również dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu do miękkości pieczarek. Pod koniec gotowania zabielamy zahartowaną śmietaną i doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z makaronem. Smacznego

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *