Zupa jarzynowa

Moja propozycja na dzisiaj to lekka zupa jarzynowa. Zupa ugotowana na piersi z kurczaka z dodatkiem masła. Bardzo smacznie to wyszło.

350g piersi z kurczaka
2 ziela angielskie
1 liść laurowy
10 ziaren pieprzu czarnego
1,5 litra zimnej wody
200g fasolki szparagowej zielonej
1 cebula
2 marchewki
3 ziemniaki
1 pomarańczowa papryka
posiekana natka pietruszki
1 łyżka masła
Pierś umyć zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Zdejmujemy szumowiny dodajemy pieprz, liść i zielę gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i paprykę, marchewkę posiekaną w talarki, przygotowaną fasolkę / obcięte końcówki i podzielona co najmniej na 3 części / oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy około 40 minut, po 20 minutach dodajemy masło, doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu posypujemy posiekaną natką. Pychaa !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *