Dzisiaj danie, które z powodzeniem możecie przygotować na świąteczny stół. Roladki ze sznycli z indyka z lekką figową nutą, to coś, co bardzo nam zasmakowało. Polecam.
6 szt. sznycli z indyka
6 szt. słupków ogórki kiszonych
6 szt. słupków boczku wędzonego
6 szt. słupków szalotki
6 łyżeczek musztardy figowej
sól
pieprz
1 duża cebula
6 brązowych pieczarek
Sznycle myjemy, osuszamy, rozbijamy. Każdy z kawałków oprószamy pieprzem i solą. Każdy smarujemy 1 łyżeczką musztardy, z jednego brzegu układamy słupek boczku, ogórka, szalotki. Zwijamy roladę, zapinamy szpilką lub wykałaczką. Smażymy na złoty kolor i przekładamy do garnka. Na patelni po smażeniu, szklimy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, dorzucamy pieczarki pokrojone w grube plastry. Chwilę smażymy i dokładamy do mięsa. Podlewamy wodą do przykrycia i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec możemy sos zagęścić mąką.