Dzisiaj na naszym stole gości kalafior. Danie, które robi wrażenie, danie, które kryje w sobie niespodziankę 😀
1 kalafior
sól
cukier
0,5kg mięsa
około 12 plastrów wędzonego boczku
przyprawy
Oczyszczony kalafior w całości wkładamy do wrzącej /osolonej 1 łyżeczka i posłodzonej 1 łyżeczka / wody i gotujemy około 10 minut. Studzimy. Przygotowujemy mięso mielone w/g własnego smaku i obkładamy całego kalafiora. Na samym końcu układamy plastry boczku, pod spodem również. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni przez 60 minut. Uczta dla całej rodziny 😉
świetny pomysł na zapiekanie tego kalafiora z mięsem. Uwielbiam kalafiora, zresztą przeczytajcie punkt 1: http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/zupa-kalafiorowa-zdrowie-w-garnku – jakie to dobroczynne warzywo.