Lubicie wodę ? Niegazowaną, gazowaną, lekko gazowaną ? A wody smakowe ? Ja bardzo lubię ale we wszystkich tych wodach smakowych czuć coś czego nie potrafie określić a co powoduje, że to nie to czego oczekuje. Dlatego też proponuje przygotować wodę smakową samemu. To nic trudnego a w smaku ogromna różnica. Dodatkową zaletą takiej wody jest to, że do jej przygotowania możemy użyć owoców, które lubimy. Sami się przekonajcie. Kombinacji jest tyle ile owoców, warzyw i ziół np.
woda + jeżyny + truskawki + borówki
woda + arbuz + rozmaryn
woda + cytryna + imbir + mięta
woda + cytryna + pomarańcza + cynamon + goździki
Moja jest taka 😉
woda
pomarańcza
cytryna
truskawki
mięta
Cytrusy porządanie szorujemy. Kroimy na plastry. Plastry możemy przekroić na ćwiartki, truskawki przekrajamy na ćwiartki lub połówki. Owoce wraz z miętą umieszczamy w dzbanku i zalewamy wodą. Ilości dopasowujemy do naczynia, które posiadamy. / na zdjęciu dzbanek 1,5 litra, dałam po 4 plastry cytryny i pomarańczy, 4 truskawki / Proponuje przygotować wodę wieczorem, przykryć dzbanek i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień po prostu – Pycha !
Bardzo fajny przepis, umieściliśmy go w naszym serwisie kulinarnym, który ma na celu zbiór najlepszych przepisów w sieci 🙂
Pozdrawiamy i zachęcamy do wrzucania swoich smaków do naszego koszyka 🙂