Wiosenna sałatka z jajem

Wiosna za oknem i wiosennie na talerzu. Zapraszam Was dzisiaj na pyszne śniadanie. Pyszne, zdrowe i bardzo kolorowe. Zobaczcie, jak niewiele potrzeba, żeby mieć smaczny początek dnia.

2 jajka ugotowane na twardo
1 główka sałaty rzymskiej
6 rzodkiewek
1 łyżka kiełków z buraka
1 łyżka kiełków z lucerny
1 łyżka kiełków z rzodkiewki
1/4 cebuli czerwonej

sos
5 łyżek jogurtu greckiego
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
sól
pieprz
szczypiorek
Z powyższych składników montujemy sos.

Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki, następnie rozsypujemy na talerzu. Jajka i rzodkiewki kroimy w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka. Wszystko ze sobą delikatnie łączymy, podajemy z sosem.

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *