Tarta malinowa z bez膮. Pyszota. Jedna wada – za szybko znika 馃槈
1szkl.m膮ki pszennej
3 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej
2 偶贸艂tka
100g mas艂a ro艣linnego
1/2 szkl. cukru pudru
Nadzienie
0,5 kg malin
Beza
3 bia艂ka
1 艂y偶ka m膮ki ziemniaczanej
1/2 szkl.cukru
Obie m膮ki mieszamy, dodajemy margaryn臋 i siekamy. Dodajemy 偶贸艂tka, cukier i zagniatamy ciasto. Form臋 na tart臋 smarujemy mas艂em i obsypujemy bu艂k膮 tart膮. Ciasto rozwa艂kowujemy i wyk艂膮damy form臋. Gdy ciasto b臋dzie za sztywne mo偶na doda膰 艂y偶k臋 艣mietany. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 stopni przez 20 minut. Maliny oczyszczamy i wyk艂adamy na upieczony sp贸d. Bia艂ka ubijamy na sztywno stopniowo dodaj膮c cukier. Pod koniec ubijania dodajemy m膮k臋 ziemniaczan膮. Ubit膮 pian膮 pokrywamy maliny i pieczemy kolejne 25 minut w 170 stopniach. Smacznego