Surówka z kiszonej kapusty

Chyba wszyscy znają przepyszną surówkę z kiszonej kapusty. Pasuje zarówno do mięs jak i ryb. Ja mogę ją wcinać bez niczego. Dla tych co jednak nie znają podaje przepis.

250g kiszonej kapusty
1 marchewka
1/2 dużego jabłka lub 1 małe
2 łyżki oleju
2 łyżeczki cukru
sól
pieprz
Kapustę delikatnie siekamy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, to samo robimy z jabłkiem. Wszystkie skadniki mieszamy dodajemy cukier, olej i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dorzucić trochę poszatkowanej zieleniny, np. natki pietruszki. Gotowe ! Uwielbiam 🙂

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *