Sma偶one zielone szparagi

Sezon na szparagi trwa 馃檪 wi臋c korzystajmy. Dzisiaj polecam sma偶one zielone szparagi. Dlaczego zielone ? po pierwsze nie trzeba ich obiera膰, po drugie s膮 delikatniejsze, po prostu super. W sumie to ja nie wiem czy chodzi o szparagi czy o mas艂o z czosnkiem ? 呕artowa艂am 馃槈
DSC09606
szparagi zielone oko艂o 10 sztuk
2 艂y偶ki mas艂a
2 z膮bki czosnku
s贸l
pieprz
Na patelni rozgrzewamy mas艂o, szparagi p艂uczemy, osuszamy i obcinamy zdrewnia艂e ko艅c贸wki. K艂adziemy na rozgrzane mas艂o. Przykrywamy pokrywk膮 i podduszamy oko艂o 3 minut na 艣rednim ogniu. Po tym czasie, zdejmujemy pokrywk臋, solimy, dodajemy przeci艣ni臋ty czosnek i sma偶ymy oko艂o 3 minut. Je偶eli mam bardzo grube szparagi, wyd艂u偶amy czas duszenia i sprawdzamy mi臋kko艣膰. Musz膮 zachowa膰 j臋drono艣膰. Na ko艅cu doprawiamy do smaku. Smacznego

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *