A dzisiaj rewelacyjna pasta z wędzonej makreli, idealna na kanapki. Połączenie makreli z kiszonym ogórkiem podkręcone chrzanem to strzał w dziesiątkę. Jest pysznie.
1 wędzona makrela
2 duże ogórki kiszone
1/2 cebuli
1 łyżka natki pietruszki
2 łyżki śmietany 18 %
1 i 1/2 łyżki chrzanu
Chrzan łączymy ze śmietaną i odstawiamy. Makrelę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Ogórki obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do makreli, następnie dodajemy śmietanę z chrzanem, doprawiamy pieprzem i solą. Na koniec posypujemy natką. Gotowe.
Super przepis 🙂 U mnie w domu dodaje się jeszcze jajko na twardo 🙂 Ekstra!