Sezamowe paluszki z kurczaka

Znakomita przekąska, super dodatek do piwa, chrupiąca podgryzka do tv. Sezamowe paluszki z piersi kurczaka. Spróbujcie.


1 pierś z kurczaka
sól
pieprz
zioła prowansalskie
oliwa z oliwek
jajko
bułka tarta
sezam
Mięso myjemy kroimy na wąski kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek. Mieszamy. Zostawiamy na około 60 minut. Bułkę tartą łączymy z sezamem 1:1. Po upływie czasu całość przekładamy do rozkłóconego jajka, mieszamy. Następnie obtaczamy w przygotowanej mieszance. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto. Chrupiąco i pysznie. Podałam z sosem czosnkowym.

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *