Sernik

Czas na kawk臋 馃檪 a do kawki serniczek. Bardzo fajny przepis, sernik jest wilgotny, puszysty, jednym s艂owem pyszny.

1kg twarogu sernikowego
200g mas艂a
250g cukru
4 jaja / rozdzielone /
50g kaszy manny
2 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej
1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
puszka brzoskwi艅 lub rodzynki
W misie rozetrze膰 mas艂o z cukrem na puszyst膮 mas臋, pojedy艅czo dodawa膰 偶贸艂tka, aromat i zmiksowa膰.Porcjami dodawa膰 ser. Doda膰 kasze manny, proszek do pieczenia i m膮k臋 ziemniaczan膮. Mo偶na dorzuci膰 pokrojone brzoskwinie lub rodzynki. Bia艂ka ubijamy na sztywno i 艂膮czymy z mas膮 serow膮 delikatnie mieszaj膮c. Na zdj臋ciu pieczony w tortownicy 23 cm. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 60 minut. Po upieczeniu delikatnie uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy na godzin臋.

7 komentarzy

  1. Sernik juz pieklam,wyszedl przepyszny.Teraz bede piekla drugi raz na Wielkanoc tylko z p贸艂torej porcji na wieksz膮 blaszke. 馃檪

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *