Schab w sosie grzybowym

Zawsze tylko panierowany, saute lub pieczony. Dzisiaj dla odmiany w sosie grzybowym. Raj dla podniebienia a dodatkowo proste i szybkie wykonanie. Polecam.4 kotlety schabowe bez kości
300ml bulionu grzybowego
3 grzyby suszone
1 cebula
1/4 szkl. wody
1 kopiasta łyżeczka mąki pszennej
sól
pieprz
Kotlety myjemy, delikatnie rozbijamy i posypujemy pieprzem. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do garnka. Na patelni po smażeniu szklimy cebulę pokrojoną w piórka dodajemy do mięsa. Całość zalewamy bulionem i dodajemy rozkruszone grzyby. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Jeżeli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą. Doprawiamy do smaku. Smacznego

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *