Mam dzisiaj dla was fantastyczną, lekką, orzeźwiającą sałatkę. Idealnie pasującą do potraw z grilla i nie tylko. Sezon na truskawki i szparagi w pełni więc korzystajmy. Moja dzisiejsza kombinacja to połączenie rukoli, truskawek i szparagów.
50g rukoli
8 truskawek
3 szparagi zielone
1 brzoskwinia ciasteczkowa
1 łyżeczka płatków kokosowych
sos
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka ostrej musztardy
Z podanych składników przygotować sos.
Rukolę płuczemy, truskawki myjemy przecinamy na ćwiartki, szparagi myjemy, obcinamy końcówki, tniemy na kilka części i przekrajamy wzdłuż, brzoskwinie myjemy i kroimy na plasterki. Wszystko ze sobą delikatnie mieszamy. polewamy sosem, na koniec posypujemy płatkami kokosowymi. Jest pysznie.