Troszkę zieleniny nikomu nie zaszkodziło, choć pan mąż twierdzi inaczej i domaga się mięsa 😀 No cóż, więc dla tych co lubią, dzisiaj roszponka w roli głównej.
1 opakowanie roszponki
1/2 czerwonej cebuli
1/2 puszki kukurydzy
1/2 granata
1/2 awokado
1/2 kiwi
5 plastrów szynki
olej sezamowy
sól/pieprz
oliwa z oliwek
Roszponkę płuczemy, cebulę kroimy w piórka, kiwi i awokado w plasterki. Szynkę kroimy w paski i przesmażamy na suchej patelni. Wszystko ze sobą łączymy, doprawiamy pieprzem, solą skrapamy olejem sezamowym i oliwą z oliwek. Możemy dodać pokrojony w kosteczkę żółty ser, albo ser feta. Fantastyczne połączenie smaków kwaśnego kiwi, słodkiego granata i kukurydzy a wszystko to podkreśla olej sezamowy. Pyszności 🙂