O tak ! mogę powiedzieć Lubię to 😉 Polecam Wam dzisiaj sałatkę, którą przygotowałam na sylwestrową kolację. Paluszki krabowe w połączeniu z kukurydzą, jajkami i ogórkami konserwowymi pysznie smakują.
200g paluszków krabowych
4 średnie ogórki konserwowe
3 jajka ugotowane na twardo
1/2 czerwonej papryki
170g kukurydzy z groszkiem
łyżka posiekanego koperku
sos
1,5 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól
pieprz
odrobina ostrej papryki
Majonez mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą, pieprzem orza papryką.
Palszuki kroimy na plasterki o grubości 0,5 cm. Jajka, ogórki, paprykę kroimy w kostkę. Do miski wsypujemy kukurydzę z groszkiem, dodajemy przygotowane produkty. Następnie zalewamy przygotowanym sosem z majonezu i jogurt. Mieszamy i posypujemy posiekanym koperkiem. Gotowe.