Sa艂atka z indyka, ananasa i kukurydzy

A na naszym stole bardzo smaczna sa艂atka. Taki starowiejski misz masz 馃槈 聽Mo偶na by nawet pokusi膰 si臋 o stwierdzenie, 偶e to danie resztkowe. 聽A wi臋c tak w lod贸wce by艂 dos艂ownie kawa艂ek fileta z indyka, 1/4 艣wie偶ego ananasa, rozpoczet臋 opakowanie sa艂aty, puszka, przepraszam puszeczka mieszanki warzywnej meksyka艅skiej. Poza tym cytryna i orzechy w艂oskie.

oko艂o 20dkg fileta z indyka
1 艂y偶ka czubricy czerwonej
1 艂y偶ka oleju kokosowego
1/4 艣wie偶ego ananasa
135g mieszanki warzywnej meksyka艅skiej
2 艂y偶ki siekanych orzech贸w w艂oskich
sok z 1/4 cytryny
2 艂y偶ki oliwy z oliwek
Indyka myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Posypujemy czubric膮 i zostawiamy na 30 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i przesma偶amy indyka na rumiano. Zdejmujemy z ognia, studzimy. Do miski wrzucamy mieszank臋 warzywn膮 dodajemy pokrojonego w kostk臋 ananasa, odstudzonego indyka, sa艂at臋 i 艂y偶k臋 orzech贸w. Doprawiamy sol膮 i pieprzem, delikatnie mieszamy. Posypujemy orzechami, skrapiamy sokiem z cytryny i oliw膮. Gotowe ! Smacznego


to ta sama sa艂atka, tylko jeszcze w ca艂o艣ci 馃槈

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *