Przed nami Sylwester, czas pomyśleć co postawimy na stole oczywiście pod warunkiem, że bawimy się w domu 🙂 Pozostajemy w temacie sałatek. Dzisiaj poleca się sałatka z czerwoną fasolą i nie tylko 😉
około 100g rukoli
200g czerwonej fasoli konserwowej
400g kurczaka / piersi, polędwiczki /
200g sera feta
ogórek zielony
1 szt.awokado
Kurczaka umyć pokroić w paski, smażyć na złoty kolor, pod koniec smażenia posolić, odstawić. Rukolę umyć dodać czerwoną fasolę, pokrojony ser, ogórka / pokrojonego obieraczką do warzyw na wstążki / awokado pokrojone w kostkę, kurczaka.
Sos
50 ml oliwy w oliwek
50 ml octu balsamicznego
2 łyżeczki syropu klonowego
sól, pieprz do smaku
Z powyższych składników sporządzić miksturę.
Przygotowaną sałatkę zalać sosem, przed podaniem. Wymieszać. Pyszności 🙂