Ryba w sezamie

Ryba w panierce sezamowej. Pachnąca, chrupiąca na obiad, przekąskę. Ot tak …

DSC06634

500g polędwiczek z dorsza atlantyckiego / świeże lub mrożone /
1 jako
5 łyżek bułki tartej
5 łyżek sezamu
sól
pieprz
Dlaczego polędwiczki ? choćby dlatego, że mięsisty kawałek ryby do tego soczysty i śnieżno biały.
Rybę odmrażamy jeśli isnieje taka potrzeba, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Możemy podzielić na mniejsze kawałki. Przyprawiamy do smaku. Sezam mieszamy z bułką tartą. Panierujemy w jajku a potem w mieszance. Smażymy na złoty kolor, parę razy zmieniając stronę smażenia. Uważamy, żeby nie przypalić. Śmiało mogę powiedzieć – niebo w gębie.

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *