Roladki z kurczaka w cieście francuskim

Roladki z kurczaka w cieście francuskim, świetny pomysł zwłaszcza jak ma się w domu trzyletniego niejadka.
1 pierś z kurczaka
opakowanie szpinaku w liściach lub siekany mrożony
czosnek / 3,4 ząbki/
słodka papryka
sól
pieprz
opakowanie ciasta francuskiego
żółtko
Piersi przecinamy na 4 kotlety, delikatnie rozbijamy, doprawiamy. Na maśle przesmażamy przeciśnięty czosnek dodajemy szpinak i krótko podduszamy. Układamy na naszych kotletach zawijamy. Ciasto rozkładamy i tniemy na 3 kawałki, roladkę układamy pośrodku każdego kawałka a boki ciasta nacinamy w paseczki i zawijamy na roladkę w jodełkę. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w około 200 stopni do zarumienienia ciasta / mniej więcej 40/50 minut / Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *