Rolada z indyka

W sam raz na niedzielny obiad. Na gor膮co i na zimno. Rolada z indyka z dodatkiem mi臋sa mielonego i duszonych pieczarek. Pychota, pyszota 馃檪

艣redni filet z indyka
0,5 kg mielonego mi臋sa
250g pieczarek
1 cebula
s贸l/pieprz do smaku
s艂odka papryka
cienkie plastry s艂oniny

Filet myjemy rozcinamy, ale nie do ko艅ca. Rozbijamy na kotlet. Mi臋so mielone przygotowujemy jak na kotlety mielone z ulubionymi przyprawami. Pieczarki, kroimy na kawa艂ki, podduszmy i dodajemy cebulk臋, nast臋pnie dusimy do mi臋kko艣ci cebulki. Rozbity filet solimy, pieprzymy. Rozk艂adamy cienk膮 warstw臋 mi臋sa mielonego i podduszone pieczarki.Zwijamy rolad臋. Na wierzchu uk艂adamy plastry s艂oniny w kratk臋. Posypujemy sol膮 i s艂odk膮 papryk膮. Pieczemy w 200 stopniach oko艂o 80 minut w nagrzanym piekarniku.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *