Rolada mięsno szpinakowa

Rolada mięsno szpinakowa nie tylko na niedzielny obiad. Osobiście uwielbiam szpinak mogłabym dodawać go do każdej potrawy zaś pan mąż średnio, powiedziałabym nawet mniej niż średnio ;). Rolada mięsno szpinakowa poleca się 🙂

DSC06412

Potrzebujemy
500g mięsa mielonego
2 cebule
2 jajka
1/4 szkl. bułki tartej
1/2 szkl. wody gazowanej
12 plastrów wędzonego boczku
500g szpinaku siekanego
2 łyżki masła
główka czosnku
sól
pieprz
12 plastrów boczku wędzonego
Do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, jajka, bułkę tartą i wodę mineralną, doprawiamy do smaku. Wyrabiamy. Na łyżce masła dusimy szpinak dodajemy przeciśnięty czosnek, sól pieprz. Mięso rozkładamy na papierze do pieczenia i formujemy cienki prostokąt, całość smarujemy przygotowanym szpinakiem. Zawijamy.

DSC06408
Na koniec przygotowaną roladę owijamy wędzonym boczkiem

DSC06409

Pieczemy w 200/220 stopniach przez 75 minut. Smacznego

DSC06415

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *