Sezon na rabarbar trwa 🙂 w związku z tym mam dzisiaj dla was smaczne i orzeźwiające danie, które z powodzeniem może pełnić rolę deseru. Ryż w towarzystwie kwaskowego musu rabarbarowego połączonego z miętą. Jest pysznie.
100g ryżu długoziarnistego
4 łodygi rabarbaru
4 łyżki cukru / można dać więcej /
1/4 szkl.wody
4 listki mięty / średnie /
Rabarbar myjemy kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem i podlewamy wodą. Dusimy około 10 minut. Lekko studzimy dodajemy miętę i blendujemy na mus. Ryż gotujemy w/g instrukcji na opakowaniu. Do lekko ciepłego ryżu dodajemy mus, mieszamy. Dekorujemy i mamy cudowny deser 😉 Smacznego
Pyszna propozycja 🙂
A ja myślałam, że to truskawki. Świetny pomysł. Mięta i rabarbar. Pysznie 🙂
i proszę w jaki prostu sposób można wyczarować pyszny deser 🙂
zapraszam do udziału w konkursie 🙂 http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html