Portobello faszerowane kaszą i pieczarkami

Dzisiaj taka pieczarkowa wariacja. Zostało mi farszu z faszerowanej kapusty, więc nafaszerowałam nim pieczarki portobello. Wyszło bardzo smaczne danie. Ktoś chętny ?

4 szt. pieczarki portobello
50g kaszy jęczmiennej / wiejska średnia /
nóżki z pieczarek
5 pieczarek brązowych
1 cebula
2 jajka ugotowane na twardo
sól
pieprz
2 plastry mozzarelli
Kaszę gotujemy, odcedzamy na sicie. Pieczarki portobello oczyszczamy, wycinamy nóżki. Pieczarki brązowe również oczyszczamy i razem z nóżkami portobello kroimy w drobną kostkę. Smażymy na rozgrzanym maśle. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. I wszystko razem dusimy. Pod koniec dodajemy rozdrobnione jajka i kaszę, mieszamy i doprawiamy solą pieprzem. W każdej pieczarce kładziemy listek masła i oprószamy solą. Faszerujemy przygotowaną kaszą. Zapiekamy w piekarniku / pod przykryciem / 15 minut. Zdejmujemy przykrycie i kładziemy porwaną mozzarellę i pieczemy do rozpuszczenia. Na koniec posypujemy natką pietruszki. Gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *