Polędwiczki wieprzowe na maśle smażone

Mamy lato więc na topie potrawy szybkie i proste w przygotowaniu. Jedną z nich są polędwiczki wieprzowe smażone na maśle. Mięso jest przepyszne ale pod jednym warunkiem, jakim ? musi być bardzo krótko smażone w przeciwnym razie będzie twarde i suche. Podane z ziemniakami i sałatką z młodej kapusty to poezja.

2 polędwiczki wieprzowe
2 cebule
1/2 łyżeczki tymianku
6 łyżki masła
sól
pieprz
Cebulę kroimy w piórka i szklimy na 2 łyżkach masła z dodatkiem tymianku, odstawiamy. Polędwiczki myjemy, oczyszczamy, kroimy na około 4cm odcinki, lekko rozbijamy. Posypujemy pieprzem i smażymy na delikatny złoty kolor. Smażymy bardzo krótko. Pod koniec smażenia dodajemy przygotowaną cebulę. Doprawiamy na talerzu. Polecam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *