Podgrzybkowe pęczotto

Uwielbiam kaszę i grzyby, w szczególności grzyby. Mogę je dodawać do każdej potrawy. Dzisiaj połączyłam podgrzybki z pęczakiem. Wyszło bardzo bardzo pysznie. Zjadłam wszystko !

100g pęczaku
200g podgrzybków / użyłam mrożonych /
1 cebula
1 ząbek czosnku
1/4 pęczka natki
0,5 litra bulionu grzybowego / zrobiłam z kostki /
1 łyżka masła
Cebulę kroimy w kosteczkę, grzyby w paski, czosnek siekamy. Przygotowany bulion, cały czas podgrzewamy na malutkim ogniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i dodajemy cebulę. Szklimy. Jak cebula jest gotowa dodajemy grzyby delikatnie podsmażamy, następnie posiekany czosnek i wsypujemy kaszę. Całość mieszamy i smażymy około 2 minut.

Przykręcamy ogień na minimum i wlewamy chochelkę gorącego bulionu. Mieszamy, czekamy aż pęczak wchłonie cały płyn. Następnie dolewamy kolejną porcję bulionu. Czynność powtarzamy do momentu aż pęczak będzie miękki. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę i łyżkę masła. Dla mnie niebo w gębie. Polecam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *