Pigwóweczka

Mamy jesień, coraz chłodniejsze dni za chwilę będą przymrozki a wraz z nimi zaczną się zbiory pigwy 🙂 dlatego polecam:

DSC04987

1kg pigwy
1kg cukru
0,5 litra spirytusu 95%
0,5 litra czystej wódki
około 3 łyżek miodu
1/2 szkl.przegotowanej wody
Pigwę umyć pokroić na ćwiartki, wydrążyć gniazda, zasypać cukrem i odstawić na około 3-4 tygodnie. Po tym czasie zlać sok i owoce zalać spirytusem i wódką odstawić na 3 tygodnie. Po trzech tygodniach zlać alkohol i połączyć z sokiem. Doprawić miodem i odstawić na 3 miesiące. Moja ma 3 lata jest poprostu przepyszna 😉 Samo zdrowie 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *