Kombinacje kombinacje czasami z takiego kombinowania może wyjść dość ciekawe danie. Pierś z kurczaka w sosie musztardowym, danie które pasuje do ryżu, kaszy, makaronu czy ziemniaków. Nam zasmakowało. Może ktoś się skusi i wypróbuje ten przepis ?
1 pierś z kurczaka
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
300g pierczarek
1 cebula
3/4 szkl. wody
4 łyżki śmietany 18 %
4 łyżeczki musztardy Dijon
Pierś myjemy, oczyszczamy, wycinamy polędwiczki, każdą połowę kroimy w poprzek na 3 równe części. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Wszystko wrzucamy na patelnię po smażeniu mięsa. Przesmażamy do momentu zeszklenia cebuli i podduszenia pieczarek. Podlewamy wodą i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy śmietanę wymieszaną z musztardą. Mieszamy, jeszcze chwilę podgrzewamy i zalewamy mięso w garnku. Dusimy do miękkości na małym ogniu. Pycha