Pierś z kurczaka w migdałowych płatkach

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach migdałowych, pyszna, chrupiąca a zarazem soczysta. U nas dzisiaj podana z ziemniakami i sałatką pomidorową. Wszystko to tworzy wspaniały obiad, ale możemy w ten sam sposób przygotować fantastyczną przekąskę w sam raz do piwa. Robiąc kotlety z piersi kurczaka nigdy ich nie rozbijam. Na początku wycinam polędwiczki potem dzielę na dwie połówki i każdą przecinam wzdłuż na dwa kotlety. Doprawiam, panieruje i smażę. Moja dzisiejsza panierka składa się z bułki tartej i płatków migdałowych. Koniecznie spróbujcie, jest pysznie.
1 pierś z kurczaka
sól
pieprz
bułka tarta
płatki migdałowe
1 jajko
Pierś myjemy, oczyszczamy, rozdzielamy. Doprawiamy, bułkę mieszamy z płatkami pół na pół. Rozkłócamy jajko. Następnie zaczynamy panierować. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na złoty kolor na średnim ogniu. Podajemy z czym chcemy. Pycha 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *