Dzisiaj po rosyjsku 馃槈 Piero偶ki pielmieni polecaj膮 si臋. Uwielbiam tak samo jak chinkali. Do pielmieni r贸wnie偶 dajemy surowy farsz i tak samo jak w chinkali w 艣rodku powstanie pyszny bulion. Pysznie smakuj膮 ze 艣mietan膮 tak tak ze 艣mietan膮.
500g mi臋sa mielonego wo艂owo/wieprzowe
1 cebula
s贸l/pieprz
1/2 szkl.roso艂u
Cebul臋 drobniutko siekamy dodajemy do mi臋sa, przyprawiamy. Podlewamy roso艂em i wyrabiamy farsz.
250g m膮ki pszennej
1/2 szkl.wody
s贸l
Z powy偶szych sk艂adnik贸w wyrabiamy g艂adkie ciasto. Rozwa艂kowujemy na cieniutki placek, wycinami k贸艂ka o 艣rednicy mniejszej ni偶 szklanka. Po艣rodku ka偶dego k贸艂ka k艂adziemy niewielk膮 ilo艣膰 farszu. Zlepiamy jak nasze uszka po czym przewijamy na drug膮 stron臋
Gotujemy we wrz膮cej osolonej wodzie przez oko艂o 4 minuty. Podajemy np. w rosole lub ze 艣mietan膮, spr贸bujcie niebo w g臋bie 馃檪
Przepi臋kne pielmieni Ci wysz艂y 馃檪 Podziwiam samozaparcie w lepieniu!
Dzi臋kuje 馃槈