Na obiad, na kolację, na Sylwestrowy wieczór. Co ja tutaj będę wam dużo zachwalać. Jestem fanem żeberek pod każdą postacią. Duszonych, wędzonych, smażonych, pieczonych ale te są przepyszne 🙂
1kg żeberek wieprzowych / paski, trójkąty /
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki syropu klonowego
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 łyżka soku z limonki
2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli
2 liście laurowe
Z powyższych składników sporządzić miksturę. Nasmarować nasze żeberka i wstawić do lodówki na noc lub parę godzin.
Pieczemy przez 80 minut w temperaturze 180 stopni, często przewracając. Smacznego
Mniam! 😀
Dziś wypróbowałam ten przepis, bardzo dziękuję. Eksperyment się powiódł, obiadek był palce lizać, mniam, mniam. Wszystkim bardzo smakowało 🙂 Polecam!
Bardzo się cieszę, że smakowało 🙂