Pieczone Żeberka

Na obiad, na kolację, na Sylwestrowy wieczór. Co ja tutaj będę wam dużo zachwalać. Jestem fanem żeberek pod każdą postacią. Duszonych, wędzonych, smażonych, pieczonych ale te są przepyszne 🙂

DSC06591

1kg żeberek wieprzowych / paski, trójkąty /

2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki syropu klonowego
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 łyżka soku z limonki
2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli
2 liście laurowe
Z powyższych składników sporządzić miksturę. Nasmarować nasze żeberka i wstawić do lodówki na noc lub parę godzin.

DSC06582

Pieczemy przez 80 minut w temperaturze 180 stopni, często przewracając. Smacznego

3 komentarze

  1. Dziś wypróbowałam ten przepis, bardzo dziękuję. Eksperyment się powiódł, obiadek był palce lizać, mniam, mniam. Wszystkim bardzo smakowało 🙂 Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *