Panierowane boczniaki

Dzie艅 dobry bardzo w pi膮tek 馃槈 Moja propozycja na dzisiaj to panierowane boczniaki. M贸j przysmak ale nie tylko m贸j, mam wsp贸lnika. Boczniaki mo偶na poda膰 jako danie obiadowe z ziemniakami lub z ry偶em. Jak dla mnie mog膮 by膰 bez dodatk贸w.

DSC07778

200 – 300g boczniak贸w
s贸l
pieprz
1 jajko
3 艂y偶ki bu艂ki tartej
3 艂y偶ki m膮ki pszennej
Boczniaki myjemy, suszymy r臋cznikiem papierowym, przyprawiamy. M膮k臋 mieszamy z bu艂k膮. Boczniaki najpierw obtaczamy w rozm膮conym jajku potem w mieszance bu艂ki z m膮k膮. Sma偶ymy na rozgrzanym t艂uszczu na z艂oty kolor z jednej i drugiej strony. Pyszno艣ci 馃檪 Smacznego

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *