Mam dla was dzisiaj pyszną przekąskę w sam raz na wieczór przed telewizorem. Łatwa i szybka w przygotowaniu. Znika błyskawicznie.
2 cukinie
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki parmezanu
sól/pieprz
Cukinie myjemy, nie obieramy, przecinamy na dwie połówki w poprzek. Każdą z połówek kroimy na ósemki. Czosnek drobno siekamy lub kroimy w cienkie plasterki. Przygotowaną cukinie posypujemy czosnkiem, przyprawiamy i delikatnie polewamy oliwą z oliwek. Zostawiamy na 10 minut. Po tym czasie możemy posypać parmezanem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy około 15/20 minut. Jeżeli nie użyliśmy parmezanu przed pieczeniem, możemy dodać go teraz. Palce lizać 😉 Smacznego
Robiłam podobne paluszki ze szparagów zielonych 😉 Pozdrawiam serdecznie 😉