Omlet ze szparagami, boczkiem i pleśniowym serem

Omlet w towarzystwie szparag, boczku z dodatkiem niebieskiego pleśniowego sera.  Na śniadanie, obiad lub kolację 🙂 Danie proste w wykonaniu a jakże smaczne.

DSC09684

4 jajka
4 łyżki mleka
2szt. szparagi
1szt. pomidor
50g niebieskiego sera pleśniowego rozdrobnionego
2 plastry boczku wędzonego, pokrojone na kilka kawałków
szczypiorek / natka
sól/pierpz
1 łyżka oliwy z oliwek

Rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni. Jajka z mlekiem roztrzepujemy do połączenia, doprawiamy. Na rozgrzaną oliwę z oliwek / patelnia najlepiej z metalową rączką lub forma / wylewamy przygotowane jajka. Smażymy do momentu lekkiego ścięcia spodu omleta. Teraz układamy przygotowane składniki, szparagi pocięte na mniejsze kawałki, ser i boczek oraz pomidora pokrojonego na plastry. Wszystko posypujemy posiekaną zieleniną. Jak spód naszego omleta będzie gotowy, całość / wraz z patelnią, naczyniem / wkładamy do nagrzanego piekarnika na górną półkę, pieczemy 6 minut. Wyjmujemy i smacznego 🙂

DSC09689

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *