Mus mango z mascarpone

Tym razem gości u nas owoc mango bogaty w  całą masę witamin i minerałów. Owoc który obniża poziom cukru i choleserolu we krwi. Pomocny w bólach gardła oprócz tego zawiera dużo potasu, który powoduje obniżenie ciśnienia tęniczego. Ma jeszcze jeden walor 😉  Jest przepyszny 🙂

DSC07631

1 owoc mango
125g serka mascarpone
50ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru
100g owoców leśnych mrożonych
3 łyżki cukru brązowego
1 łyżka wody
Mango myjemy, obieramy i blendujemy. Serek mascarpone miksujemy dodając cukier puder i śmietanę. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Owoce leśnie wrzucamy do garnuszka zasypujemy cukrem brązowym i dodajemy łyżkę wody, delikatnie podduszamy około 5 minut potem blendujemy.Studzimy.
Do pucharków najpierw wlewamy mus mango, na wierzchu układamy porcję masy mascarpone i polewamy sosem z owoców leśnych. Pyyychota 🙂 Polecam i to bardzo.

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *