Marchewki panierowane w miodzie

Brzmi kusząco czy intrygująco ? Tak czy tak, pysznie. Piszę dla was post i podjadam, a w zasadzie więcej podjadam niż pisze. Tak naprawdę potrzebujemy pare marchewek, jajko, miód i bułkę tartą, żeby stworzyć wspaniałą podgryzkę. Najlepsze marchewki to te o średniej wielkości.3 średniej wielkości marchewki
1 jajko
1 łyżeczka miodu
bułka tarta
Marchewki obieramy/skrobiemy przecinamy wzdłuż na 4 części. Jajko rozkłócamy z łyżeczką miodu. Marchewki obtaczamy w jajku następnie w bułce. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy na ręcznik papierowy. Tak się rozpędziłam, że nawet szpinak opierniczyłam. Niebo na talerzu 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *