Zupa na dzi艣 to krem z pieczonych warzyw 馃檪 z miodowymi grzankami i chipsami z boczku. Pyszno艣ci
0,5 kg dyni hokkaido
0,5 kg kalafiora
0,3 kg ziemniak贸w
4 zabki czosnku
bulion albo wywar warzywny
2 ly偶ki mas艂a
koperek do posypania
艣mietana
s贸l,
pieprz
Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawalki. Na patelni rozpuszczamy mas艂o i dorzucamy pokrojone warzywa. Mieszajac podsma偶amy przez ok. 10 minut, nast臋pnie przekladamy na blach臋 i pieczemy w piekarniku przez oko艂o 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu wszystko przekladamy do garnka i zalewam bulionem. Gotujemy oko艂o 10 minut, po tym czasie blendujemy do uzyskania konsystencji kremu. Doprawiamy do smaku.
Podajmy z grzankami i chipsami z boczku.