Krem z dyni

Bardzo smaczna rozgrzewaj膮ca zupa. W sam raz na jesienne obiady. Moja ulubiona 馃檪

1 dynia hokkaido
1 g艂贸wka czosnku
2 cebule
bulion warzywny lub ciel臋cy
艣mietana
grzanki
pra偶ony s艂onecznik
Cebul臋 i czosnek kroimy w kostk臋 i podsma偶amy na ma艣le klarowanym lub oliwie z oliwek, do momentu zeszklenia. Dyni臋 myjemy kroimy w kostk臋 dorzucamy do naszej cebuli i wszystko podsma偶amy. Odmiana hokkaido jest dyni膮, kt贸rej nie musimy obiera膰 ze sk贸rki. W odzielnym garnku przygotowujemy nasz bulion do kt贸rego dorzucamy podsma偶on膮 dyni臋 wraz z cebul膮 i czosnkiem. Gotujemy oko艂o 15/20 minut. Po tym czasie blendujemy. Podajemy z grzankami, pra偶onym s艂onecznikiem i 艣mietan膮.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *