Kotlety jajeczne

Najlepsze kotlety na świecie. Pysznie chrupiące 🙂 zawsze robiłam je z pozostałego farszu do jajek faszerowanych tym razem postanowiłam zrobić tylko kotlety 🙂 Palce lizać. Polecam nie tylko od święta.

8 + 2 jajka
3 łyżki bułki tartej + więcej do obtaczania
1 cebula
niecały pęczek szczypiorku lub natki
olej
sól, pieprz
Cebulkę podsmażyć na łyżce oleju. 8 jajek ugotować na twardo, zalać zimną wodą. Obrać i ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Następnie dodać surowe jajka, bułkę tartą, podsmażoną cebulkę, posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać trochę śmietany, jeśli za rzadka – bułki tartej. Formować kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *