Koperkowe mielone

A dzisiaj pomysł na obiad. Koperkowe mielone to sprawdzony sposób na przemycenie zieleniny dla niejadków. Było pysznie.

500g mięsa mielonego wołowo/wieprzowego
1 cebula
1/2 pęczka koperku
1 jajko
2 łyżki bułki tartej + bułka do obtaczania
1/4 do 1/2 szkl. wody mineralnej
sól/pieprz
Mięso przekładamy do miseczki dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy jajko. Mieszamy, dodajemy bułkę tartą i po trochu dolewamy wody, przyprawiamy. Następnie dodajemy posiekany koperek.Zaczynamy wyrabiać mięso, które nie może być za ścisłe i za rzadkie. Formujemy średniej wielkości kotleciki, delikatnie spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony na złoty kolor. U nas podane z ziemniakami i żółtym pomidorem.

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *