Koktajl z mango i persymony

Zauważyliście, że latem nie robię koktajli ? Robię je jesienią i zimą. Wtedy najlepiej smakują. Poza tym są skarbnicą witamin i minerałów. Mój dzisiejszy jest z mango, które ma całą masę witamin takich jak A, C, E oraz z grupy B. Do tego jest bardzo bogate w błonnik. Z kolei persymona inaczej kaki lub szaron, obniża cholesterol, a beta-karoten w niej zawarty ochroni nasze oczy.

1 szt. mango
1 szt. szaron
50 do 100 ml soku pomarańczowego
Owoce myjemy, obieramy i rozdrabniamy. Umieszczamy w pojemniku blendera i dodajemy 50 ml soku pomarańczowego. Blendujemy. Jeżeli chcecie, żeby wasz koktajl był bardziej płynny, dolejcie więcej soku. Pyszności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *