Kasza bulgur z kurkami

U nas dzisiaj kasza bulgur z kurkami. Danie może być samodzielnym posiłkiem jak również wspaniałym dodatkiem do mięsa. Taka moja inwencja twórcza. Zrobiłam po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Wyszło pysznie.

200g kurek
1 cebula
2 łyżki masła
250g kaszy bulgur
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kurki płuczemy, oczyszczamy. Większe grzyby rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy kurki, jak grzyby puszczą wodę dodajemy pokrojoną cebulę. Dusimy do momentu odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy do połączenia. Gotowe – szybko i smacznie. Spróbujcie.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *