Jajka faszerowane pastą łososiową

Wielkanoc, na stole rządzą jajka, żurek i biała kiełbasa. Jajka możemy przygotować pod wieloma postaciami. Mogą to być pasty jajeczne, kotlety z jajek, jajka faszerowane, marynowane. Dzisiaj kolejna odsłona jajek faszerowanych, tym razem z pastą łososiową.

5 jajek ugotowanych na twardo
około 100 g łososia wędzonego
1/2 pęczka koperku
1 – 2 łyżki śmietany 18 %
sól
pieprz

Jajka obieramy, następnie przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy. Łososia i koperek drobno siekamy. Wszystko ze sobą łączymy dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy białka. Smacznego.

Facebook
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
RSS

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *