Jajka faszerowane chrzanem

Święta zbliżają się wielkimi krokami, na pewno macie już swoje ulubione przepisy. A ja dzisiaj mam dla Was kolejny przepis. Jajka faszerowane chrzanem, ta pozycja znajdzie się na naszym Wielkanocnym stole.

5 jajek ugotowanych na twardo
4 łyżeczki chrzanu / bez dodatków /
3 łyżeczki śmietany 18 %
sól
pieprz

Jajka obieramy, przecinamy na pół, wyjmujemy żółtka. W misce rozgniatamy żółtka, dodajemy chrzan i śmietanę doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy do momentu uzyskania pasty. Jeżeli pasta jest za sucha, należy dodać kolejną łyżeczkę śmietany. Tak przygotowaną pastą dekorujemy białka. Smacznego.

Facebook
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
RSS

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *