Jabłkowe naleśniki

W sumie naleśniki jak naleśniki ale te są inne, mają smak jabłek. Taka mała innowacja. Nam bardzo smakowały i na pewno będę je często robić. Miłego dnia Wam życzę.

2 jajka
szczypta soli
250g mąki pszennej
250ml wody
250ml mleka
2 łyżki oleju
1/2 jabłka
Mleko mieszamy z wodą. Wszystkie składniki miksujemy do konsystencji ciasta naleśnikowego. Odstawiamy na około 30 minut. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach. Po upływie 30 minut dodajemy do ciasta, mieszamy. Przed każdym nałożeniem porcji ciasta na patelnie warto je zamieszać. Moje naleśniki są z nadzieniem serowym. A najlepiej smakują odsmażone na masełku. Palce lizać. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *