Golonka z szynkowaru

Na 艣niadanko kolejny eksperyment z szynkowaru 馃檪 Pyszna goloneczka. Aromatyczna, mi臋ciutka a do tego przepyszna galaretka. Jak tak dalej p贸jdzie to w sklepie tylko mi臋so b臋d臋 kupowa膰 馃檪

DSC05691

1200g golonki bez sk贸ry i ko艣ci
24 g peklosoli
1,5g soli kuchennej
2 z膮bki czosnku
2 li艣cie laurowe / po艂ama膰 /
艂y偶eczka pieprzu kolorowego rozgniecionego
Mi臋so umy膰 zasypa膰 sol膮 i przyprawami i dobrze wymasowa膰. W艂o偶y膰 do lod贸wki na 48 godzin. Po tym czasie prze艂o偶y膰 do szynkowaru dobrze ubi膰, zamkn膮膰 i w艂o偶y膰 do lod贸wki na 24 godziny. Parzymy w temperaturze 85 do 90 stopni przez 4 godziny.Zostawiamy do ostudzenia w wodzie nast臋pnie przek艂adamy ca艂o艣膰 do lod贸wki na par臋 godzin do zwi膮zania. A potem to ju偶 tylko degustacja. Przepis autorski.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *